sâmbătă, 27 ianuarie 2007

Germana pentru Ingineri si tehnicieni

Links:
http://www.mediafire.com/?1y1tnzlxtmc
http://rapidshare.com/files/13601780/Germana_pentru_Ingineri_si_tehnicieni.rar

PDF, ~550 pagini, OCRed, searchable ("text under images")

"Lucrarea „Germana pentru ingineri si tehnicieni" este o incercare de a veni in sprijinul inginerilor si tehnicienilor in vederea insusirii limbii germane si familiarizarii – pe cat este posibil in cadrul unei asemenea lucrari – cu vocabularul si limbajul tehnic german. Desigur ca nu este posibil de a se cuprinde toate domeniile tehnice, chiar numai cu cite o singura lectie. De aceea autorii au considerat util de a alege ca baza ramura constructiilor de masini, ca cea mai raspindita in tara noastra, si care cuprinde un insemnat numar de cuvinte de baza valabile si pentru alte ramuri inrudite.

Lucrarea cuprinde 25 de lectii, 15 articole tehnice de interes general ca lectura suplimentara, incepind cu lectia a 11-a, precum si o culegere de dialoguri si conversatii de uz cotidian pentru cei care intra in contact direct cu inginerii si tehnicienii straini sau sint trimisi in strainatate si deci nevoiti sa se informeze sau sa se orienteze in mijlocul unei populatii care vorbeste limba germana.

Pe langa aceste doua parti de fond ale cartii, o a treia parte da cheia de rezolvare a celor 580 exercitii, pe care cititorii studiosi o pot consulta spre a controla incercarile lor proprii de solutionare.

Un vocabular german-roman de circa 2400 cuvinte, cu indicatia caracterului lor gramatical si a lectiei in care au aparut, oral si in scris, incheie volumul. O scurta bibliografie orienteaza asupra surselor principale de documentare.

Chiar si o rasfoire sumara a cuprinsului da o impresie de ordine stricta, de migala si competenta, calitati indispensabile pentru acest gen de manuale. O examinare mai atenta reveleaza multe alte avantaje..."


Un curs de germana facut de un inginer (doctor academician). Deci foarte logic si cu termeni din inginerie mecanica. Foarte bun pentru cine pleaca in industrie in Germania.

Se printeaza excelent, iar textul a fost recunoscut la fel de excelent. In arhiva este si vocabularul, in format word; ar fi extraordinar de util daca cineva l-ar corecta, l-ar face gigea si m-ar anunta. Thanks!


G.


0 comentarii: