joi, 25 ianuarie 2007

Invatati limba spaniola fara profesor

Links:
http://www.mediafire.com/?ekwitj2yzrh
http://rapidshare.com/files/13271388/invatati_spaniola_fara_profesor.rar

PDF, ~560 pagini, OCRed, searchable ("text under images")

"Editia pe care o prezentam acum apare cu o serie de imbunatatiri si completari facute la sugestiile multora dintre cei care au invatat dupa acest manual si carora tinem sa le aducem cele mai vii multumiri.

In dorinta de a oferi o editie revazuta si adaugita, am mai dezvoltat unele probleme de gramatica, am incercat sa completam cunostintele despre America Latina dind noi date de istorie si literatura, am introdus texte suplimentare si am adaugat la sfirsitul celor patru cicluri o culegere de lecturi in proza din cei mai reprezentativi scriitori moderni spanioli si latinoamericani."

"Metoda de predare aplicata in manualul de fata se bazeaza tocmai pe inrudirile dintre spaniola si romina, urmarind prin aceasta sa faciliteze unor cercuri cit mai largi de cititori invatarea limbii spaniole fara profesor.

Lectiile din acest manual, in numar de 40, sint alcatuite dupa un plan care permite asimilarea progresiva a cunostintelor, recurgind, ori de cite ori este posibil, la asemanarile dintre limba noastra si cea castiliana."

Astfel, primele 10 lecţii cuprind un vocabular uşor de memorat, format din cuvinte care se pronunţă aşa cum se scriu – deci care nu prezintă nici o dificultate fonetică din punctul de vedere al limbii noastre – permiţând astfel celor care studiază materialul să-şi concentreze atenţia asupra problemelor de gramatică şi să se familiarizeze cu structura limbii spaniole.

După aceste lecţii – de aclimatizare – urmează alte două cicluri, fiecare de câte 10 lecţii, cuprinzând probleme de fonetică şi ortografie, gramatică şi vocabular. Majorii atea textelor tratează aspecte ale vieţii cotidiene si, deoarece aceste teme pot constitui oricând obiectul unei conversaţii, multe sunt prezentate sub formă de dialog.

Ultimele zece lecţii, precum şi capitolul de lecturi în proză, îmbogăţesc cunoştinţele cititorului cu numeroase noţiuni privind geografia, istoria, literatura şi arta ţărilor în care se vorbeşte limba spaniolă.

Ca supliment, manualul cuprinde un tabel fonetic al limbii spaniole, un vocabular spaniol-român, cheia exereiţiilor, un indice gramatical şi un indice al numelor proprii întilnite în texte. Manualul de faţă se adresează unor cercuri largi de cititori, şi anume tuturor acelora care doresc să înveţe singuri limba spaniolă, în orele libere. In acest scop, s-a adoptat o formă de expunere care, menţinându-se pe o linie ştiinţifică, încearcă să fie totodată cât mai simplă şi accesibilă.


Se printeaza superb, ori ca single page, ori ca multiple pages per sheet, adica doua pagini pe o singura foaie A4. E salvat ca word doar vocabularul; poate cineva va vrea sa-l corecteze. Enjoy.


G.