duminică, 28 ianuarie 2007

Legiunea Arhanghelului Mihail de Armin Heinen

Links:
http://www.mediafire.com/?bxv7cjjve04
http://rapidshare.com/files/13759377/Legiunea_Arhanghelul_Mihail_de_Armin_Heinen.rar

PDF/word, ~550 pagini, OCRed, searchable ("text under images")


"Solid construita documentar, impecabila metodologic, lucrarea de fata este, probabil, cea mai verosimila analiza a unei teme care nu si-a epuizat inca sensurile explozive. Armin Heinen evita tentatia propagandistica si "neutralitatea" inselatoarea. El reconstituie si explica faptele din perspectiva unui istoric al fascismului international si a unui intelectual liberal, in sensul larg al termenului.
Monografia, aparuta in 1986 la o cunoscuta editura muncheneza, a fost la origine o teza de doctorat. Autorul ei desfasoara, pe mai multe niveluri, consideratii pertinente despre fundalul social, politic si cultural interbelic, care ii permit sa lamureasca probleme controversate si sa demonteze o serie de clisee persistente, inspirate de propaganda comunista.

ARMIN HEINEN s-a nascut in 1952 la Krefeld. Studiul istoriei, politologiei si matematicii la Universitatea din Frankfurt. 1984 — titlul de doctor la Trier cu volumul de fata. 1995 — titlul de docent cu o lucrare pe tema istoriei germano-franceze postbelice. 1996-1997 — profesor universitar la Würzburg. 1998 — numire la catedra de istorie moderna a Institutului de Istorie de la RWTH (Rhei¬nisch-Westfälische Technische Hochschule) din Aachen.
PUBLICATII: The Netherlands, Berlin si New York, 1988; Saarjahre. Politik und Wirtschaft im Saarland 1945-1955, Stuttgart, 1996; Wie benutze ich eine Bibliothek Basiswissen — Strategien — Hilfsmittel (coautor), München, editia a doua, 1996 etc."


O carte despre Legiune (450 000 la librarie -- in your face capitalist pigs!). Nu am citit-o inca, nu stiu cat de rece se pastreaza autorul. Dar, avand in vedere ca aceasta este o lucrare stiintifica (de altfel, e scrisa foarte tehnic/academic, daca vreti), il presupun neutru pe Heinen; la urma urmei, e german si foarte departe de micile ambitii de Dambovita. Oricum ar fi, Caveat lector.
Excelent scrisa, fara o urma de subiectivism. Nu e lectura usoara, nu e istorie romantzata a Legiunii; totul e foarte tehnic si sec. In fine, o carte obligatorie pentru orice roman (sau revolutionar).

Arata fantastic/ideal, s-a OCRuit la fel. Wordul trebuie aranjat, mai ales tabelele, stiute problemele lui Abbyy in directia formatarii textului in pagina, dar nu corectat, cum spuneam, it's almost flawless. S-ar putea sa fie probleme la note, ca nu stiu daca wordul accepta tabelele in note. Plus ca sunt multe note de introdus. Daca cineva incearca s-o corecteze, let me know; si eu o s-o corectez curand.

G

3 comentarii:

American Ambassador spunea...
Multumesc frumos de tot!

Nu reusisem sa gasesc cartea si aveam nevoie de ea tare mult.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Geo Atreides spunea...
commenturile maxim doua paragrafe, please.
G.