marți, 6 februarie 2007

Dictionar frazeologic englez roman

Download links:
http://www.mediafire.com/?cj0qjwwvzmm
http://rapidshare.com/files/15257717/Dictionar_frazeologic_englez_roman.rar

PDF/word, ~480 pagini, OCRed, searchable ("text under images")

"In lucrarea de fata, autorii au adoptat sistemul dictionarelor bilingve: fiecare sens al fiecarei expresii are echivalentul sau in limba romana, insotit uneori de cite un exemplu. De data aceasta, echivalentul a fost dezvoltat intr-o lunga serie sinonimica cu scopul de a acoperi cit mai mult din larga arie semantica pe care o expresie o poate avea in diferitele contexte. Acolo unde nu au putut fi gasite echi¬valente, s-a dat o traducere explicativa pentru a lamuri pe cititor asupra circumstantelor in care expresia respectiva este folosita in engleza, urmata, de obicei, de o traducere cu indicatia aprox.(imativ), cu scopul de a atrage atentia asupra suprapunerii imperfecte a expresiei romanesti cu cea englezeasca."

In afara de faptul ca, uneori, frazele in romana s-au ocr-uit doar bine (cele in engleza sunt intodeauna cu bold), nu foarte bine, si ca Abbyy n-are habar de layout in word, e absolut perfect. Se poate cauta in PDF; daca cineva corecteaza wordul (ahem), please let me know.

Enjoy!

G.

3 comentarii:

Anonim spunea...
a venit la fix. multumesc mult pt share, o sa dau link-ul mai departe
Anonim spunea...
foarte folositor. Multumesc. Am vazut ca expresiile care sunt in dict.frazeologic sunt copiate si in programul Dict.Everest, dar acum pot cauta si expresii romanesti, nu numai englezesti.
Multumesc
Anonim spunea...
un nou link, va rog. Multumesc