miercuri, 7 februarie 2007

Invatati limba franceza fara profesor

Download links:
http://www.mediafire.com/?f2mzynrtumz
http://rapidshare.com/files/15324848/invatati_franceza_fara_profesor.rar

PDF/word, ~600 pagini, OCRed, searchable ("text under images")

Exista parerea ca limba franceza, fiind, ca si romina, o limba de origine latina, poate fi usor invatata de catre romani. Daca exista asemanari intre structura gramaticala a celor doua limbi, la care trebuie sa adaugam si influenta destul de insemnata exercitata de limba franceza asupra vocabularului limbii noastre, exista insa si mari deosebiri, in primul rind, in ceea ce priveste pronuntarea. Nu trebuie sa uitam nici faptul ca gramatica franceza este o gramatica grea, in special in sectorul verbelor neregulate. Asemanarea relativa care exista intre limba noastra si limba franceza, indeosebi in domeniul vocabularului, prezinta si un pericol pentru cei care sint ispititi sa considere aceasta asemanare mai mare decit este in realitate. De aceea, pe linga semnalarea cazurilor de analogie dintre cele doua limbi, menite sa usureze insusirea limbii franceze, in manual se atrage mereu atentia asupra deosebirilor esentiale dintre ele, precum si asupra unor greseli pe care le fac in mod frecvent vorbitorii romani (V. in acest sens Compendiul de gramatica).
La insusirea corecta a limbii franceze nu se poate ajunge fara eforturi sustinute.
In afara de partea introductiva manualul cuprinde cinci parti:
– in partea I sint expuse notiunile elementare ale gramaticii franceze, pe baza de fraze sau texte simple cu un vocabular redus.
– in partea a II-a se continua expunerea concentrica a gramaticii franceze, urmarindu-se paralel si insusirea unui numar mai mare de cuvinte apartinind, indeosebi, lexicului folosit in vorbirea zilnica.
– in partea a III-a se pune accentul pe texte dialogate, care il vor familiariza pe cititor cu conversatia franceza curenta si cu limba vorbita. In aceasta parte gramatica trateaza in special principalele probleme ale morfologiei.
– Majoritatea lectiilor din partea a IV-a sint adaptari dupa fragmente din operele scriitorilor francezi. Gramatica din aceasta parte trateaza citeva dintre principalele probleme ale sintaxei.
– Partea a V-a cuprinde lecturi literare – poezii, cintece populare si imnuri revolutionare franceze, precum si fragmente de proza din marii scriitori francezi – menite sa introduca pe cititor in literatura franceza.
In scopul imbogatirii lexicului, precum si pentru asimilarea lui corecta, la mai toate lectiile se dau omonime, sinonime, antonime, paronime si familii de cuvinte. Unele lectii sint prevazute cu mici suplimente cuprinzind lecturi, dictoane si proverbe, anecdote etc. care, nefiind insotite de un vocabular, au drept scop familiarizarea cititorului cu folosirea dictionarelor bilingve.
Fiecare lectie din manual este insotita de exercitii – accentul cazind asupra celor de retroversiune – care trebuie rezolvate intotdeauna in scris pentru insusirea ortografiei limbii franceze.
Manualul este insotit de urmatoarele anexe:
1. Compendiul de gramatica, in care se face o sinteza a cunostintelor de gramatica expuse in diferitele lectii ale manualului; 2. Cheia exercitiilor, care urmeaza a fi consultata dupa rezolvarea fiecarui exercitiu; 3. Vocabularul francez-roman, cuprinzind toate cuvintele franceze din manual, si Vocabularul roman-francez, in care sint incluse numai cuvintele din exercitiile de retroversiune.

Se printeaza foarte bine; ori single page, ori multiple pages per sheet (recomandabil doua). S-a recunoscut bine. Wordul contine vocabularul.

Enjoy.

G.

5 comentarii:

Anonim spunea...
Mi-a placut prezentarea,as vrea sa vad si cartea.
Geo Atreides spunea...
Sunt doua linkuri sus de unde poti sa downloadezi cartea.
G.
zagoni spunea...
Mersi !
Anonim spunea...
eu am carte si stiu bine franceza
Anonim spunea...
as vrea sa stiu unde as putea gasi cartea NOUA. unchiul meu are doua asfel de carti:-invatati limba franceza fara profesor de
-invatati limba engleza fara profesor
Cartea e foarte buna. dupa parerea mea, cu o asfel de carte, in maxim 2 ani poti tii o limba perfect. are si scrierea fonetica spre deosebire de alte cvarti, dar din pacate, cartea a fost editata a doua oara acum 30-40 de ani si nu stiu daca se mai gaseste.
de descarcat ar fi o optiune dar nu stiu cat de buna este. inca nu am incercat.