joi, 29 martie 2007

Romantismul german de Ricarda Huch

Download links:
http://www.mediafire.com/?gmm0wimityz
http://rapidshare.com/files/242369127/Romantismul_german_de_Ricarda_Huch.rar

PDF/word, ~600 pagini, OCRed, searchable (text under images)

"[...]Acestei literaturi germane de sfârşit de veac, orientată mai mult sau mai puţin net către spiritul romantic, i se integrează nu numai Romantismul ci şi întreaga operă de tinereţe a Ricardei Huch, cea mai de seamă scriitoare germană de la finele secolului XIX şi începutul secolului XX.

Este vorba de opera avântată, de seducătoare francheţe, a unei autoare care, de-a lungul unei cariere literare de şase decenii, se va menţine prin vocaţie, cultură şi experienţă de viaţă sub fascinaţia istoriei şi a princi­piului moral.

[...] În condiţiile în care obiectul de referinţă al cărţii ne priveşte atât de îndeaproape, Romantismul german este – în al doilea rând – actual prin fizionomia critică, prin identitatea pe care a conferit-o romantismului german, fizionomie care continuă să-şi păstreze – în ciuda tuturor rezervelor de detaliu ce se pot, justificat, formula – caracterul de efigie statornică. Nici una din sintezele critice sau istorice asupra problemei, publicate în ultimii 75 de ani în Germania sau în alte părţi, nu au putut face caducă venerabila carte de la 1899."

No special remarks.

G.

2 comentarii:

Anonim spunea...
Din pacate la primul link: "The quickkey you provided for file download was invalid. This is usually caused because the file is no longer stored on Mediafire. This occurs when the file is removed by the originating user or Mediafire."

Iar la al doile:
"File not found."

Multumiri pentru carti!
Nick
Geo Atreides spunea...
Multam mult ca mi-ai spus!

Am remediat amandoua linkurile.

G.