duminică, 10 iunie 2007

Rainbow trip!

Am fost si eu la Gayfest 2007, la mars, mai exact.

A plouat in drum spre, m-am udat, si cotul stang s-a racit disproportionat fata de cotul drept. ceea ce e ciudat.

Nu stiu cati oameni au fost la parada, dar stiu ca jandarmii practic au dublat prezenta la mars.

Oh, jandarmii!

Barbati mai sexy decat jandarmii in riot gear mai rar... dar exista, si anume jandarmii anti-tero. Am trecut, pe la Unirii, pe langa o dubita in care erau vreo cinci cu cagule peste chipurile de tineri in putere, cagule ce le scot in evidenta privirea de copii, de o vulnerabilitate delicioasa, in contrast cu body-ul armour si riot gear-ul care ii acopera din cap pana in picioare. Genul de privire care ma face sa ma topesc. Of.

Incidente deosebite nu au fost. Libertatea degeaba pune accent pe aruncatul de oua, nu au fost decat vreo doua-trei. Oua. Nu s-au inregistrat victime.

La Unirii baietii (sexy) in albastru si-au adus autoblindatele si-au format un zid intre noi si nefericitii de si din dreapta, pe care i-au gazat cu lacrimogene. Pe noi ne-au gazat cu gazele de de la esapamente. Diferenta e ca nefericitii mai plang si acuma. Ceea ce le doresc in continuare, pe principiul "prostia doare, plangi, biatch, plangi!".

Am fost surprins sa gasesc vreo sase anarhisti, absolut ultimul lucru pe care ma asteptam sa-l vad acolo. Si mai surprins am fost cand am aflat ca la marsul normalitatii s-a lasat cu bataie intre ei si cei de dreapta. Black blocks in Romania? Nu zic mai multe, mi-e teama ca deochi.

Sfarsitul marsului a fost calm, cel putin pentru mine, care m-am strecurat linistit catre casa, uitandu-ma cu jind la jandarmi. Putea sa fie altfel, am trecut chiar pe langa un nazi sadea, pe care-l vazusem in drum spre. Poate l-au ridicat si pe el cand a fost ultima bataie, de care nu stiu prea multe, ca nu mai eram acolo.

Concluzii, invataminte. Cei care s-au speriat de ploaie si n-au venit sunt de neiertat. Ii asteptam data viitoare sa faca penitente. Pana atunci, iubiti-va gayii, asa cum si ei va iubesc pe voi.


G.

18 comentarii:

underhill spunea...
nu s-au batut. anarhistii. au strigat doua trei vorbe de pe margine. nevertheless, au fost luati cu fulgi cu tot de politie.

numele (pseudonimul) indica spre vreo radacina elena? daca nu is prea curios.. :)
Geo Atreides spunea...
Totusi! Anarhisti! In Romania! I never been so excited in my life!
Normal ca i-au luat albastrii oameni in dubele lor la fel de albastre, au fost panicati rau de tot cu Gayfest-ul asta.

Finally cineva care nu s-a gandit direct la Dune. Da, da, e vorba si de Atrizii homericii si de cei ai lui Frank Herbert. Am trasaturi din ambele ramuri ale familiei.

G.
underhill spunea...
probabil pentru ca n-am citit dune (shame on me). intrebarea am aruncat-o pentru ca la randul meu am ceva grec in mine, ignorat pana acum cativa ani. mai nou, incerc sa explorez in directia asta.

so good to meet you!
AntiFa spunea...
http://www.antifa-antitot.blogspot.com/
AntiFa spunea...
http://www.antifa-antitot.blogspot.com/
je&me spunea...
aici mai dai de ei http://fight-back.tk/
Geo Atreides spunea...
multam mult pentru link-uri.
Cine stie, poate a venit si vremea noastra. Trebuie sa incepem sa ne organizam.

G.
je&me spunea...
e destul de greu sa te organizezi impotriva unui sistem care are tpate mijloacele fizice de a te reprima....dupa cum s a vazut statul atotputernic poate inchide si servere .
Geo Atreides spunea...
Ma indoiesc ca poate inchide si blogspot-ul.
Da, e greu sa te organizezi, sa lupti impotriva Statului, dar nu imposibil. Si chiar daca ar fi imposibil, tot ar trebui sa luptam. Chiar daca a spune "Libertate!" inseamna sa fii impuscat (sau, mai rau, incarcerat), totusi trebuie spui "Libertate!" si o vom spune.
Pe de alta parte, in Romania, azi, iunie 2007, nu se pune problema ca miscarea anarhista sa fie sicanata de Stat. Nu suntem nici macar pe radarul lor.
Daca vom ajunge in situatia in care autoritatiile sa se intereseze de noi, vom vedea atunci ce facem. Pana acolo mai e cale lunga.
G.
je&me spunea...
si cu toate asta este hartuita intr-un mod destul de voalat care a iesit la suprafata chiar o data cu gayfestul.... (ma rog nu cred ca se poate vb de o miscare anarhista autentica la noi, ci e mai degraba un mutant eterogen...dar poate asta este marea chestie legata de multiculturalism )

filtrele tale sint de a dreptul abracadabrante jdshfjhaghj
Geo Atreides spunea...
Nope, la gayfest ...aaa... adica la marsul normalitatii, ca la gayfest a fost liniste si pace, jandarmii nu au targeted miscarea anarhista per se, ci doar contramanifestantii, ca din cate aud, a organiza contramarsuri e ilegal.
La noi pe moment sunt doar niste seminte care poate sau poate vor germina. Totul depinde de oamenii implicati, mai precis de cat implicati sunt oamenii implicati.
G.
je&me spunea...
dar ei nu au dovada ca nu a fost o adunare spontana (ca mentionai ilegalitatea unor contramarsuri) ...un baner de genul celui "toti diferiti/toti egali" incape intr un buzunar...eu ma refeream la altceva cand am vb despre hartuirea voalata, dar nu are rost sa intru in detalii, cel putin nu pe o pagina de commenturi.

cat despre implicare, cei care sunt in chestia asta nu sint anarhisti de o vacanta, sint oameni care pe langa activismul fatis (a se vedea actiuni de genul food not bombs, concerte cu trupe cu un puternic mesaj antisistem -, cinematograful mobil care incearca sa patrunda nu numai in zonele centrale monopol al celor educati, dar sondeaza timid si zone de genul zabrauti), scriu in fanzine si o fac bine cu idei pertinente....

de exmplu asta , poate stiai , poate nu :By Any Means distro va invita la BUCURESTI THRASH SESSION marti, 19
iunie de la 21.00 in clubul Suburbia din Bucuresti.

Vor presta :

MAGRUDERGRIND - insane grindcore/powerviolence , (Washington DC).
http://www.myspace.com/magrudergrind

PAVILIONUL 32 - fast hardcore punk - Romania
http://www.myspace.com/pavilionul32

ANOTHER WAY - fastcore, Ungaria
http://www.myspace.com/anotherway666

AKU - grindcore punk - Romania
http://www.myspace.com/akuhxc

Distributie diy in timpul concertului (fanzine, cd-uri, casete, vinil-
uri,accesorii contraculturale) :

Magrudergrind (usa)
Fuck Yoga Records (macedonia)
By any means distro (romania)
gluga neagra distro (romania)

Intrarea - 10 lei.

No kungfu in the pit!

sper sa ma scuzi ca ti am "
spamuit" rubrica de comentarii .
Geo Atreides spunea...
Hm. Interesant ce zici tu de hartuirea voalata. Imi greu sa cred ca autoritatiile se intereseaza, dar stii mai bine si mai multe ca mine.
Nu ma supar de "spam" :P, dar nu vrei sa stii ce parere am despre concerte ca actiune sociala.

Sunt convins ca exista un core de oameni dedicati care fac tot ce pot. Ma indoiesc asupra eficacitatii unor actiuni, dar ii respect pe cei ce dau totul pentru Miscare.

G.
je&me spunea...
ba as fi vrut sa stiu ce crezi despre...dar cred ca nu e asta locul cel mai indicat, asa ca astept un post despre asta ca sa pot comenta acolo in voie. pana atunci keep up the good work !
Anonim spunea...
tu esti gay ?!?!
Geo Atreides spunea...
:D
G.
Anonim spunea...
!?
Anonim spunea...
pt. geo, in rom. anarhistii sunt direct monitorizati de serviciile secrete din 1996