sâmbătă, 14 iulie 2007

Hero of the day: Jeffrey LeePhoto: Glenn Campbell [Sursă]


Jeffrey Lee, un aborigen australian în vârstă de 36 de ani, este singurul membru al tribului Djok şi custodele unui zăcământ de uraniu în valoare de 5 miliarde de dolari.

Zăcământul Koongarra se află la doar trei kilometri de Nourlangie Rock, una din cele mai vizitate atracţii ale Parcului Naţional Kakadu.

5 miliarde de dolari.

"Nu mă interesează în ce-mi oferă albii -- nu înseamnă nimic.

Nu mă interesează banii. Am o slujbă; pot să-mi cumpăr mâncare; pot să pescuiesc şi să vânez. E tot ce contează pentru mine."

Jeffrey Lee, ranger în Kakadu, vrea ca Koongarra, moştenirea tribului său, să fie încorporată în Parcul Naţional Kakadu.

5 miliarde de dolari.

Guvernul australian a trimis UNESCO că este de acord "în principiu" cu cererea lui Jeffrey Lee pentru această încorporare.G.

4 comentarii:

siemprecontra spunea...
sunt convinsa ca pana la urma n-o sa ramana zacamantul in posesia omului sau a parcului ;) gasesc *ei* o cale..
Geo Atreides spunea...
Da, asa mai ziceau si altii... "accidents happen".
Dar important aici e atitudinea acestui bushman. I think the philosophers of old would've liked him a lot. Parca e un exemplu de virtute coborat din paginile unui Plato.
In fine. Sa fim optimisti si sa meditam asupra acestui om.
G.
siemprecontra spunea...
Da, e kinda funny si rar sa mai vezi chestii de genu` in zilele noastre. Ma rog, nu spun ca in trecut ar fi fost raiul pe pamant, dar na.. se pare ca macar prin coltul ala de lume a mai ramas cate un principiu necalcat in picioare si ceva urma de demnitate/curaj, e ceva gen un parfum fin si rar. reusita combinatie.
Geo Atreides spunea...
Yeap.
Si nu esti departe cu "parfumul rar".
Sa citesti in articolul original despre "a giant blue-tongue lizard" si despre ce se va intampla daca you disturb the earth.
G.