sâmbătă, 22 septembrie 2007

Animalele dintre noi


În acte scrie că sunt cetăţean român.

Vă jur, de mi-ar fi cu putinţă, mâine la prima oră mi-aş depune cererea pentru renunţarea la cetăţenie.

A fi român înseamnă a fi animal.

A fi român este o ruşine.

G.

5 comentarii:

irizor spunea...
Atreide, a renunţa înseamnă a pierde. Poţi demonstra că a fi român nu e o ruşine. Ruşinoasă e fuga.
Aceste fraze nu le-am scris ca să te lovesc, ci ca să te încurajez.
Şi sunt valabile nu numai pentru tine, ci pentru noi toţi.
Geo Atreides spunea...
Yeah...
Nu am zis ca o sa fug intr-un turn de fildes, desi e poate cea mai mare tentatie a mea.
Dar crede-ma, i had it up to here. Atata cretinatate si prostie si hotie ajung sa sufoce.
Da, o sa stau si o sa ma dau cu capul de pereti until i painted all red, dupa scriam pe la inceputuri, in "Doua morti". There's no doubt about it.
Un lucru micut de tot cer: sa nu mai fiu roman. Psihologic, mi-ar fi mai usor. Sa scrie in dictionare: francez/suedez/whatever, nascut in Romania. (Cat hybris pe mine, huh?:D)
Multam de incurajare, chiar era nevoie :)
G.
gugutza spunea...
Animale ca cele filmate in reportaj, gasesti in toata lumea. Faptul ca la noi violenta este mai frecvent folosita ca in alte parti tine mai mult de situatia economica jalnica in care ne aflam. Iar violenta gratuita in fotbal nu este decat un efect (ca si numeroase altele) al stadiului social in care ne aflam acum. Acolo unde s-au investit carute de bani (vezi Italia sau Grecia - tari sarace dupa WW2)in timp oamenii au inceput sa se "aseze" si sa rezolve problemele mai pasnic.
Avand in vedere ca viata este scurta si nu merita irosita pe asteptarea unor zile mai bune si aici, nu am decat o concluzie: fuga poate ca este rusinoasa dar e sanatoasa (in special aia in Canada!) :)
Catalina spunea...
Am asa o repulsie sa mai aud si sa mai citesc 'Vai, si maine mi-as schimba cetatenia'!
Pentru ce? E cumva tributul pe care trebuie sa-l plateasca cei care se numesc ROMANI din cauza unor pierde vara care nu stiu decat sa imparta pumni si altceva nu? Sau din cauza unor hoti amarati de buzunare?

Indiferent in ce tara straina traiesti, uscaturi sunt peste tot. De batut se bat peste tot... Diferenta este ca nu se mediatizeaza in halul asta. Deci prostia nu e chiar atat de mare dar e cultivata incetul cu incetul de presa.

Si mai gata cu lametarile in legatura cu prostia din Romania ca uite, asa apare un alt stereotip despre romani.

Daca vrei sa faci ceva, implica-te in proiecte sociale, in educatie, ca asa influentezi renuntarea la bata. Nu cu rusinea de a te numi roman!
Geo Atreides spunea...
Vezi tu, Catalina, eu cred ca pentru unele fapte, intregul popor/intreaga societate trebuie sa-si asume responsabilitatea.
M-am saturat sa-mi fie rusine si sa am constiinta incarcata ca unii bat homosexualii prin metrou, altii bat animale prin scari de bloc, altii bat oameni pe stadioane, altii sunt alaturi de americani in Irak si Afghanistan, altii sunt prosti si distrug mediul, altii sunt hoti si distrug mediul, altii sunt prosti si sunt rasisti.
Da, o sa ma implic, am spus-o si mai sus. Dar fara sa ma numesc roman.
G.