luni, 29 octombrie 2007

No comment

Ortansa Jude, şefa Centrului Naţional pentru Prognoză şi Meteorologie:

"Oricum, trebuie să înţelegem că tendinţa globală este să fie din ce în ce mai cald. Aceasta are şi cauze naturale, dar a intervenit şi mâna omului. Nu se ştie cât la sută e de vină omul şi cât la sută e vorba de cauze naturale, probabil că se cunoaşte acest lucru, dar este păstrat secret, din cauza anumitor interese. Un lucru rămâne, însă, cert: poluarea afectează, într-adevăr, producerea inundaţiilor. Explicaţia este că pulberile eliberate în aer contribuie la condensarea moleculei de aer".[subl.mea; sursa]


G.

2 comentarii:

Anonim spunea...
Aceasta madam Jude este un mare personagiu. Si iaca ce frumos ne explica ea explicatia poluarii... la fel ca o alta mare contemporana si 'academicianca': Elena Causescu. Or fi fost colege? La facultatea de chimie/geografie/studenti-copii-de-muncitori?
Acuma, madam Jude n-o fi studiat foarte multa chimie, dar prin liceu si scoala generala a mai studiato-o. Ar fi putut sa ramana si ea cu vaga impresie ca aerul este un amestec de molecule, nu o molecula per se. Pentru ca sa nu-i obosim creierul prea mult, ii prezentam compozitia simplificata: oxigen 21% si, culmea, azot 79%.
Sunt rau, nu? Ea trebuie doar sa stea acolo, sa citeasca, si sa arate bine in vestimentatia heliotrop; ca orice weather-girl care se respecta. Parol.
Geo Atreides spunea...
Aia cu condensarea moleculei de aer e una.
Aia poluarea si inundatiile e alta.
Asta e, poate e sefa fiindca e mananger bun, nu ca e doctor academician.
Nu zic nimic.
Da' sa debitezi chestii ca "probabil se cunoaste, dar este pastrat secret, din cauza anumitor interese"... devine penibil. Rau. Nu o sa inteleg mania romanilor de a vedea conspiratii peste tot.

Sidenote: stati pe aproape, in curand super subiect (ce-i drept revizitat). AVEM STUDIUL! MUAHAHAHAHAHA!
G.