duminică, 18 noiembrie 2007

Cretinul zilei: Vasile Astarastoaie

Vasile Astarastoaie este preşedintele Comisiei de Bioetică din Ministerul Sănătăţii. Datorită lui în România nu există acord prezumtiv pentru donarea de organe, la fel ca în restul Europei.

Iată argumentaţia lui:

"Transplantul este o formă de canibalism non-oral. În societatea românească mai există încă un respect faţă de cultul morţilor şi faţă de tradiţia familiei, nu ca în alte societăţi occidentale, unde fiul îi imprumută bani tatălui cu dobândă. Moartea cerebrală e o noţiune impusă cu argumente pragmatice şi ar putea duce la abuzuri din partea medicilor“.

Ar fi amuzant dacă nu ar fi tragic: sunt 1800 de oameni pe listele de aşteptare. Pentru că a refuzat să le dea o şansă, Vasile Astarastoaie este azi Cretinul zilei.

Update: Mai nou, Astarastoaie vrea legalizarea mitei date doctorilor. Se pare că vrea altă nominalizare la Cretinul zilei (n-o va primi). Dacă vreţi, înjuraţi-l pe blogul lui.


G.

11 comentarii:

atreidex spunea...
doamne ce cretin.
transplant guy spunea...
exercitiu de imaginatie: tu mori, vin parinti la spital si intreaba: unde-i G? medicii raspund: - salonul 5,8,9 si 13. altceva mai doriti? o cafea eventual..
Geo Atreides spunea...
Perfect!
Da' sa stii ca nu te transeaza total, doar iti scot organele interne. Extern, arati exact la fel.
G.
Anonim spunea...
hm... si cand te gandesti ca atatia oameni si-au dedicat viata pentru ca sa putem avea sansa asta. un alt exemplu de etica romaneasca, de ev mediu.
cultul mortilor?
Anonim spunea...
cred ca ar trebui un alt limbaj...iar lucrurile sunt cel putin dicutabile...cred ca vrei sa te transeze oricind vor ? atunci titlul ti se adreseaza...
Anonim spunea...
alt exercitiu de imaginatie...credeti ca la gradul actual de cultura in romania un om cu o educatie mediocra poate constientiza total o asemenea decizie???nu cred...si sa nu-mi ziceti voi ca da...bolnavii si familiile lor spera pana in ultima clipa,asteapta miracole...voi nu ati face la fel???cand o sa aveti atata experienta si conostinte ca dumnealui,sa vorbiti...titlul vi se adreseaza...ma ganditi.va
Anonim spunea...
Asa se intampla cand toti habarnistii isi dau cu parerea.

Chestiunea acordului prezumat depaseste competenta anarhistilor.

'ACORDUL PREZUMAT' ESTE O CHESTIUNE PERICULOASA CARE duce la legalizarea eutanasiei oamenilor in incapacitate mintala. Acest tip de legislatie utilitarista deschide calea altor interventii non-terapeutice pe cei care nu si-au dat consimtamantul (cum ar fi sterilizarea fortata).

Statele care urmeaza aceasta legislatie utilitarista vor adopta o pozitie injositoare si rusinoasa, deoarece aceste incalcari flagrante ale drepturilor omului nu sunt cu nimic mai prejos decat abuzurile eugeniste naziste din sec XX.

Va propun sa va documentati aici:
http://www.ziarullumina.ro/articole;590;0;9963;0;In-chestiunea-acordului-prezumat-bioeticienii-romani---la-pamant-(I).html

http://www.ziarullumina.ro/articole;590;0;10046;0;In-chestiunea-acordului-prezumat---Lipsa-informarii-sau-a-dezbaterii-publice-(II).html

Asta desigur daca reusiti sa treceti peste socul faptului ca materialele sunt publicate intr-un ziar crestin.

Mai multa grija la abordarea unor subiecte pentru care nu aveti competenta.
Anonim spunea...
Geo, sarmane, profită de posibilitatea de a te autointitula "Cretinul perpetuu" si apoi castrează-te, pentru a nu mai lăsa urmaşi!
Anonim spunea...
Eu as spune mai bine CRESTINUL ZILEI. Cretinul esti tu si nici macar nu stii de unde-ti vine.
Anonim spunea...
asa e...
Anonim spunea...
aspagaroaie are dreptate ! in romania e atata saracie si coruptie, ca o astfel de lege ar conduce la crime cu premeditare...