joi, 3 aprilie 2008

Evenimentele anarhiste din 2 aprilie 2008

Pentru cum a apărut mitingul în presă, vedeţi aici: Evenimentele anarhiste - media coverage

M-am întors acasă, sunt foarte obosit, a fost cel mai lung miting anarhist din România (7 ore!), şi eu sunt fericit. Sunt fericit fiindcă am văzut azi ce înseamnă o mişcare unită, ce nu lasă intimidată de abuzurile Statului român.

Am să încerc să scriu acuma câte ceva despre ce s-a întâmplat, şi probabil am să mai adaug şi mâine. Scuzaţi-mi incoerenţa, sunt foarte foarte obosit.

Totul a pornit de la directorul halei/depozitului unde urmau să se desfăşoare proiecţii şi workshopuri anti-Nato. Acesta a observat pregătirile, s-a panicat şi a chemat garda, susţinând că a fost agresat, ceea ce nu e adevărat.

O dată reţinuţi cei câţiva oameni din afara haltei, mascaţii au pătruns în interior, purtându-se ca în filme. Oamenii care erau acolo mi-au spus că au fost excesiv de brutali faţă de nişte oameni paşnici, lovind cu bastoanele până şi fetele. Pe Gheorghe Zugravu, cetăţean moldovean, l-au umplut de sânge.

Au împărţit "captura" la diverse secţii: 10, 11, 12 şi 23.

Împreună cu Siemprecontra, am ajuns la secţia 11, undeva lângă vitan, pe la ora 17:30. În jur de 17:45-18:00 nu mai era nimeni reţinut acolo, aşa că am plecat, în marş, cu bannere cu tot, spre secţia 12. Da, anarhiştii au avut demonstraţii în timpul summitului. Chiar două, după cum se va vedea.

La secţia 12 am protestat în continuare, cerând eliberarea celor reţinuţi. Acum au apărut şi Mircea Toma şi ONG-urile de drepturile omului, acum a apărut şi avocatul... care nu a fost lăsat să vorbească cu cei dinăutru. În fine, le-au dat drumul rând pe rând, pe uşa din spate.

Ultimul marş l-au făcut asupra secţiei 10, în jur de ora 21-22, unde mai erau un camarad german. Am protestat şi acolo, scandând "Libertate". Şi acesta a fost eliberat fără învinuiri sau urmări penale. A fost nevoie de 10 ore ca să se lămurească poliţiştii că e nevinovat, că de, ei e deştepţi rău de tot. Da' rău.

O menţiune specială serviciilor secrete, sau ce-or fi fost, care şi-au chinuit vreo 20 de agenţi, de ambele sexe, plimbându-i noaptea prin oraş degeaba. Altă menţiune poliţiei şi, mai ales, jandarmeriei române, care au înţeles că dacă lăsau militanţii anti-nato în pace, all hell will break loose. Aşa, slavă Domnului, nu s-a întâmplat nimic.

Ok, acum mă duc să mă culc, căci nu mai pot, sunt rupt, frânt şi dărâmat.


G.

2 comentarii:

d_3fect spunea...
bravo omule! tine-ti-o tot asa! eu nu sunt nici anarhist, nici altceva. sunt pur si simplu un om care nu intelege de ce se cheltuie atatia bani pe arme, cand ar putea fi foarte bine folositi in alte scopuri(de ex in medicina...) pace
ipo spunea...
anarhism adevarat? you make me laugh, homo homini lupus...