duminică, 7 septembrie 2008

Paznicii lupi

Ce vor să facă deputaţii? Vor să vâneze. Little know fact: 105 din ei sunt vânători.

Unde vor ei să vâneze? În parcurile naţionale.

De ce vor să vâneze acolo? Fiindcă acolo e mult vânat, evident, doar n-o să fie printre betoane şi-n ogoare (exceptând urşii din Bucegi).

Cum intenţionează să facă asta? Cu o puşcă, probabil, dar, şi mai important, cu o lege, pre numele ei de botez 407/2006 (de fapt o modificare la 407, dar să nu chibiţăm).

Domnul preşedinte Băsescu, din dragoste pentru ţară şi ură împotriva boierilor exploatatori, a respins legea şi a trimis-o la origini (în Parlament, adică). Unde susnumiţii vânători deputaţi şi senatori au înţeles aluzia fină a domnului preşedinte şi, după ce s-au făcut că o discută prin comisii (au refuzat ca dezbaterile să fie publice), au votat-o, în unanimitate, în Senat.

Ah, ce bine e să fii ăla care face regulile! Poţi, nu-i aşa, chiar să votezi câinii afară din stână...


Mai există o ultimă şansă înainte să înceapă măcelul: votul din Camera Deputaţilor.

Aici intervenim noi.

Luni, 8 septembrie, de la 12:00, organizăm un miting în parcul Izvor, vis-a-vis de intrarea în Camera Deputaţilor. Poate dacă scandăm destul de tare o să le vină mintea la cap...

Alături de noi (noi fiind oamenii simpli care s-au săturat ca "aleşii lor" să aleagă doar pentru propriile interese) o să fie Asociaţia Kogayon, EcoAssist, Asociaţia pentur Arii Protejate Biocultural, Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, Salvaţi Vama Veche. Trupele de suport sunt alcătuite din Ministerul Mediului, 85 de organizaţii şi instituţii, administratori şi custozi de arii protejate şi peste 12.000 de persoane care au semnat petiţia împotriva acestei iniţiative.

Apropo de petiţii: Nu e destul să semnezi (online sau în real life) o petiţie, nu e destul să tuni şi să fulgeri pe bloguri, nu e destul să te indignezi; trebuie să te implici personal, trebuie să vii la miting. Astfel, încet-încet, ne formăm acel minunat reflex francez: când Statul derapează, cetăţenii ies în stradă, să corecteze uşor şi tandru, cu un Molotov, cursul Statului.

Bun. Pancartele au fost vopsite, flierele au fost împărţite, sfoară în ţară am dat. Luni we dine in hell!!! ne regrupăm şi oprim măcelul.


G.

3 comentarii:

fanel spunea...
cine dracu a zis ma ca suntem fiinte inteligente ? cand ma uit la idiotii astia de ne conduc incep sa-mi pus serioase semne de intrebare. nu le mai ajunge frate de parca le-ar lua cu ei in mormant.

Tot 4 cuie 6 scanduri scrie pe el si tot acolo mergem toti.

Smecherie ieftina de idioti care nu stiu sa-si poarte bogatia;)
krossfire spunea...
Sunt in orasul de bastina dar si asa nu stiu daca as fi participat (desi sustin cauza). Ultima data cand am fost la asa ceva, nenii aia de la usa n-au fost prea prietenosi desi aveam autorizatie.
bibi spunea...
bai...daca stiam ca dati tricoaie gratis..veneam si eu ..

PS.gata man..am intrat pe blog... now i'm clean :))