joi, 23 octombrie 2008

Hero of the day: studenţii africani


african students
Sursa


Priviţi bine imaginea de sus.

Sunt studenţi şi elevi din Guinea. Studiază. La lumina felinarelor din parcarea aeroportului.

Şi se consideră norocoşi. Alţii studiază prin benzinării, sau pe lângă casele mai bogate, care îşi permit curent electric (aprox 20% din 10.000.000 de locuitori -- adică cum ar fi în România să aibă doar 4 milioane de oameni curent electric).

Priviţi bine imaginea de sus.

E ceva în ea, un anumit spirit, pe care şi românii l-au avut cândva, dar pe care l-au pierdut şi nu-l mai găsesc; în urma sa a rămas un oarecare tern pustiu.

Nu că ar suferi ei mult din cauza asta. Dimpotrivă.


G.

6 comentarii:

Anonim spunea...
Am un coleg de facultate care este din Kenya. Copilasul ala invata de mananca pamantul, isi da interesul pentru scoala etc. Pacat ca noi, cei din jurul sau nu invatam de la el nimic. Multi fac misto pe seama sa, altii se uita cu ochi diferiti. Rusinica.
krossfire spunea...
How about just working hard ? That's enough for me...
Noiceinoi spunea...
Salut,
si noi suntem "rosii" si te invit sa ne vizitezi blogul la www.noiceinoi.blogspot.com

Spor la treaba si hai sa demonstram crimele sociale ale sistemului capitalist !!!

O zi buna
bhc spunea...
Noiceinoi, hm? Din propie experienta zic ca daca negrii-rosii si-au luat-o de la rosii 'pe la spate' in trecut acum nu aveti nici o jena sa-i loviti drept in fata. Eu-s o persoana toleranta si fara prejudecati si o sa arunc o privire pe blogul vostru...nu lipsita de scepticism.
bhc spunea...
Cat despre studenti ce sa zic Geo? Eu in locul lor as muta sala de clasa in strada cu bancute, masute catedra si tot ce trbuie pentru niste cursuri la 'seral' ca la carte si sa vedem what's happen next?
maria spunea...
E hai sa nu ne mai punem tarana in cap.Invata pt ca vad o luminita la capatul tunelului, pt ca pt ei miza e mare. E diferenta care se face intre de unde pornesc si ceea ce pot realiza.
Daca pornesti mai de sus e greu sa-ti justifici eforturi imense.