joi, 9 octombrie 2008

Intermezzo

Onorata audienţă sper să nu se supere pe mine că postez rar; lucrez din greu la a doua versiune a Desfăcătorului, fiindcă prima suge. Vă garantez că va merita aşteptarea, îi schimb design-ul, o să fie mai ergonomic. De asemenea va deveni şi full client blogoree. Mai plănuiesc un feature absolut mindblowing. E legat de hărţile blogosferei...

De ce investesc atât de mult timp în Desfăcător? Deoarece e o aplicaţie cu un potenţial uriaş în mica noastră blogosferă. Fiindcă poate, odată atinsă o masă critică, să dilueze audienţa "marilor" bloggeri (şi deci influenţa). Acolo, în umbre, sunt peste 35993 de bloguri ce aşteaptă să fie descoperite. Printre ele, în mod sigur, sunt oameni cu mult mai interesanţi, inteligenţi şi de caracter decât ce e zilele astea pe primele locuri în zelist. De aceea şi integrarea cu blogoree: "Descoperă şi share".

35993 de bloguri! De ce să te limitezi la un mediocru top100*, când ai la îndemână sute de potenţiale capodopere, exilate undeva în coada lungă a topurilor, cu rankuri de 0.01 şi 0.05...


*pentru numele bunului dumnezeu, pitzipoanca.org e pe 2, visurât pe 6, cocalari.ro pe 15; ca să amintesc doar the worst of the worst


G.

6 comentarii:

Razvan spunea...
Cu ce se mananca "desfacatorul" asta ? Vorbesti de integrare cu blogoree.ro ... pot participa si alte situri la "integrarea" asta ? Si mai ales, in ce consta aceasta "integrare" ?
Razvan spunea...
Daca nu ai timp sa raspunzi la comentarii, mai bine le inchizi. In acest fel nu pierzi nici tu timpul stergand SPAM si nici cititorii tai care vor sa intre in contact cu tine nu mai pierd timpul.
Geo Atreides spunea...
Sorry, man. Chiar am fost ocupat si ma gandeam ca daca ai putina rabdare, toate intrebarile o sa-ti fie raspunse cand lansez ver. 2.

G.
Razvan spunea...
"Sorry, man. Chiar am fost ocupat si ma gandeam ca daca ai putina rabdare, toate intrebarile o sa-ti fie raspunse cand lansez ver. 2."

Oamenii care ajung la spartul targului nu se aleg cu prea multe.
Ai vorbit de integrarea cu blogoree iar acest subiect este interesant pentru mine deoarece si eu detin un site cu o functionalitate apropiata. In plus, problema asta cu blogurile ma preocupa si pe mine. Intr-adevar sunt foarte multe bloguri bune care nu sunt descoperite de public.

Vorbeam de "spatul targului" mai devreme ... partea cu integrarea cu blogoree nu se face gratuit. Indiferent ce idee/idei ai avut, implementarea pe un site web nu se face cat ai bate din palme. Ti-am cerut detalii in avans deoarece as putea fi si eu interesat de ce vrei tu sa contruiesti aici. Ar fi tardiv ca dupa ce tu ai depus toata munca sa vin si eu sa zic "vreau sa particip si eu la chestia asta".

Cu alte cuvinte, ar fi de dorit sa comunicam mai multe pe tema asta pentru a vedea daca putem colabora intr-un fel sau altul.

In alta ordine de idei, ce legaturi ai tu cu situl blogoree ? Daca ai interese financiara sau de orice alta natura in acest site, atunci este clar ca nu putem colabora din cauza conflictului evident de interese. Precum am spus, situl meu are o componenta care seamana destul de mult cu businessul sitului blogoree.
Geo Atreides spunea...
Ok, suna pompos "integrare". De fapt le scrapuiesc site-ul (ca n-au api) si le afisez in Desfac. art. publicate sau incoming. In versiunea 1 puteai doar sa submiti to blogoree.

Chestia asta cu afisatul se poate intampla in vreo trei moduri: 1) preluat feed-ul, afisat in Desfacator 2) sub forma de lista (asemenator cu DiggTop si alti clienti) click si afisare in browser 3) sub alta forma, adica o visualizare mai speciala (care probabil nu va ajunge in ver. 2 din motive de lene si de lucrat la alta visualizare pentru altceva).

Bineinteles, se va vor putea vota articolele.

Cu Blogoree n-am nici un aranjament, de ei am dat primii and they look like nice, decent people. Plus ca daca ii ajut pe ei sa creasca, ei mai ajuta pe mine, si tot asa.

Da, sunt deschis la colaborari. I'd love to hear what you have in mind!

G.
Razvan spunea...
Ti-am trimis un email aici: geo_atreides+LA-NOSPAM+yahoo.com. Sper ca este corecta adresa :)