sâmbătă, 11 octombrie 2008

What is more powerful: the cock or the pussy
Sursa; atenţie, linkul NU duce la lolcats; fragmentul de mai sus e safe for work


Ah, trebuie să iubeşti vechile filme porno, aveau scenariu şi fetele n-arătau a păpuşi de plastic.

Nu ştiu din ce film este secvenţa şi nu ştiu care este rolul monologului în intriga filmului, dar ideile sale rezonează (adânc).

Tipa are atitudinea pe care, de n-ar fi 2000 de ani de servitude, toate femeile ar avea-o, mai ales în acest secol liberat sexual. Totuşi, încă mai purtăm prejudecăţile timpurilor trecute: o femeie puternică, ce nu-şi ascunde sexualitatea, va fi automat o "curvă". Cazul Ralucăi Mogoş exemplifică perfect această atitudine: fiindcă avea nişte poze mai sexy pe hi5 şi acum este inspector la ANI au fost motive suficiente să fie crucificată prin ziare. Nu, altceva nu i s-a reproşat, doar pozele şi faptul că este tânără, frumoasă şi lucrează la ANI (Gândul, Ieşeanul; de remarcat comentariile în Gândul).

Poate că bărbaţii, de-a lungul vremii, au realizat acest simplu adevăr: sunt deosebit de vulnerabili în faţa unei femei. Combinat cu naturala lor sete de putere, au modelat o societate în care femeia este supusă, în care ameninţarea vaginului poate fi ţinută sub control.

Şi au reuşit. Timp de secole, nu, milenii, femeia a fost o rasă inferioară. Abia după 1960, deloc o coincidenţă că odată cu revoluţia sexuală, lanţurile au început să se scuture. Urmele, însă, lor persistă şi azi. Nimeni nu va auzi monologul de mai sus fără a gândi "târfă", "curvă"; să alegi o astfel de cale înseamnă să faci o alegere imorală. Nimeni nu se va gândi la o femeie ce-şi schimbă des iubiţii sau consimte uşor la sex altfel decât ca "târfă", "curvă".

Cred că asta mă enervează cel mai mult: faptul că e o judecată morală. Ce caută morala într-o alegere pe care o faci tu, pentru tine? Sau într-o alegere pe care o fac doi (trei, patru...) adulţi, pentru ei? E de-a dreptul sfâşietor să vezi femei făcându-şi procese de conştiinţă, şi numindu-se "imorale" doar fiindcă le place sexul. E o suferinţă, o angoasă, inutilă.

Îmi place să imaginez că o tânără adolescentă, într-o bună zi, va da peste prezentul post/blog. Şi, citindu-l, va înţelege că îţi distrugi tinereţea respectând normele învechite ale unei societăţi puritane. Urmărind mai departe raţionamentul, va realiza că libertatea de a-ţi urma dorinţele, ignorând judecata celorlalţi, reprezintă primul pas spre acel iluziv scop numit fericire.

Înţelegeţi? Libertatea înseamnă libertatea faţă de ceilalţi. Iată, monsieur Sartre, iadul are acum poarta deschisă.


G.

10 comentarii:

ktx spunea...
Mi se pare irelevant exemplul cu Raluca :( Daca urmaresti inceputul articolului: "Raluca Mogoş, fiica fostului decan al Baroului Iaşi" si "ea luând de altfel şi examenul de avocată stagiară la cabinetul tatălui"

In cazul asta e p**a lui ta'su, doar un exemplu de favoritism, tipic romanesc.
Tudi spunea...
Deci daca era fiica respectivului, automat zicem ca nu avea cum sa isi ia examenele sau sa isi faca o cariera decat pe pile, nu? Eu cred ca e PERFECT exemplul pentru articolul de fata si tu -ai dat si mai mare relevanta, cu prejudecatile tale.
mihu spunea...
hey geo,
cum iti ziceam si ieri la metrou, nu poti compara mere cu pere, pentru ca ambele parti sunt complementare, si 100% importante pentru ca intregul sa fie... intreg, fara una din cele doua e, orice numai bine nu ;-)

in alta ordine de idei, da, inca mai este nevoie de o miscare feminista puternica sa aduca pozitia femeii la una de egalitate (de perceptie a importantei) cu a barbatului. Dar pericolul stupid, dupa mine, ar fi chestia asta tipic americana cu 'razboiul sexelor'. Very, very stupid. E ca si cum intr-un atom ar incepe electronii si protonii sa se certe care-i mai tare.

zbye
mihu spunea...
si inca ceva. imagine this: peste cateva zeci/sute de ani, rolurile sunt inversate si femeia preia rolul de vanator de 'fuste'. chiar si atunci, ea nu poate face nimic fara el. sistemul/matricea e foarte frumos pusa la punct. nici unul nu poate face ceva cu adevarat fara celalalt.

and to make u laugh:
http://www.youtube.com/watch?v=sYr7KYWVzoE
Falcuta spunea...
Si pe Elena Udrea o fac curva toti barbatii pentru ca e blonda,arata bine si poarta decolteuri. Asa si?? Femeia e casatorita, isi vede de treaba ei! O devenit un obicei pentru barbati si chiar si ptr unele femei sa numeasca o femeie curva atunci cand au ceva impotriva ei, chiar si fara acoperire. Is de acord cu tine, daca o femeie isi schimba des iubitii nu se transforma automat intr-o curva. E libertatea fiecaruia. Ce-ar fi mai normal, sa stea 2 ani cu fiecare idiot care ii apare in cale sau sa ii dea cu flit repede?
Anonim spunea...
bravo!
Anonim spunea...
Sunt foarte placut surprinsa sa vad un exemplar de parte barbateasca ce gandeste feminist:). In sensul bun feminist, nu in cel degradat din SUA. Ai putea sa tii niste cursuri pt. fratii tai. *wink,wink*
Cri Cri
lelynx spunea...
sunt din nou surprins de simplitatea mintilor tinere, dar neplacerea mare e sa constat din nou calitatea indoielnica a exemplelor alese pentru a sustine idei atat de nobile, generoase si mai ales originale, sunt paroxat, dar sa termin cu micile ironii; o reactie normala poate la o atat de infecta lipsa de profunzime. pe scurt deci ; blondina e penala, nu e nici macar ... , nu indraznesc sa scuip aici denumirea, ar fi fost de dorit sa ne fi fost prezentata o curtezana , dar din pacate, apropo de papusi, asa ceva nu se mai fabrica , nici nu prea mai e material, din cate stie batranul, pentru asta iti trebuie o femeie adevarata, or asta e articol rar , ca sa ne incadram in aceeasi paradigma consumista , pe linia careia de altfel se taraie mizer desigur , mica creatura aparent femela cu inzestrari ce-i pot procura, cumpara ceva, din cate se exprima dumeaei triumfatoare, urat si degradant; dar nu ne e rusine nici cu cei doi scaieti balosi, cu priviri bovine, aparent masculi, dar cum dumnealor sunt partea bestelita , ii vom cruta momentan.
deci la asta se rezuma totul, care e mai tare in ce-o avea el sau ea pe acolo ,si cat dar mai ales ce poate acumula folosindu-se de dotarile naturale, interesant, dar destul de ieftin . ma intreb daca nu exista si alte valori pe care un barbat si o femeie si le pot inspira reciproc , a sa-mi fie cu iertare , nu era vorba de barbati sau femei, desigur doar de niste chestii care au, pe romaneste pula si pizda si se joaca cu ele. da desigur m-am lamurit acum, e vorba despre onanism in grup, dar nu simplu, sub forma de concurs cu premii, daca reusesti sa-l faci pe celalalt sa-si dea drumul primul, primesti o masinuta , o casuta , bravo copii.
Anonim spunea...
O cunosc personal pe domnisoara.. (Raluca) si ea nu este un exemplu bun de dat in acest caz :D

Una e sa fii o femeie puternica care sa te impui si sa realizezi ceva in viata si altceva este sa fii fiica unuia din cei mai cunoscuti oameni din Iasi.

Nu spun ca daca taticu e cineva automat te a dus in spate.. spun doar ca in cazul mentionatei.. e mai mult decit adevarat :)
Dana spunea...
Nu sunt sigura ca "eliberarea sexuala" a femeii functioneaza in prezent in avantajul ei.
Cred ca se pune inca o presiune asupra femeii, aceea de a fi performanta si in sex. Deschizi orice revista pentru femei si afli cum sa inveti sa ai orgasme fantastice. Barbatii nu suporta sa nu-i satisfaca partenera si atunci biata fata e obligata sa mimeze (atunci cand nu i se intampla) ca sa nu frustreze barbatul.
Pe langa calitatile de femme fatale, gospodina, mama devotata, buna profesionista, mai trebuie sa fim si amanta salbatica care enjoys sex every time. Face parte din portretul robot al femeii contemporane. Inca o chestie de bifat.