vineri, 28 noiembrie 2008

Buy Nothing Day

Buy Nothing Day e ziua în care, aţi ghicit, nu cumpărăm nimic. E o zi care la mine se întinde pe mai multe luni, băiet sărac ce îs.

Problema nu sunt eu. Problema sunteţi voi. Cei care îşi cumpără toate răhăţelurile ambalate frumos, ce ajung pe urmă să putrezească şi să ardă pe câmpurile Glinei sau să se scurgă pe Dâmboviţa în jos.

Problema sunt ăia pentru Ikea este o religie care le dă sens vieţii. Lucru pe care câţiva îl realizează, şi din ăia foarte puţini îşi aruncă apartementul în aer.

Problema sunt ăia care o au mică (sau sunt frigide) şi-şi conduc SUV-uri.

Problema sunt ăia care mănâncă roşii aduse din Brazilia şi struguri din Spania.Mulţam mult, chiar mai era nevoie de nişte CO2 prin atmosferă, că nu-i destul.

Problema sunt ăia care-şi schimbă mobilul o dată pe an sau care îşi cumpără desfăcătoare electrice, roboţi de bucătărie şi alte ustensile. Săracii. Le-au căzut mâinile şi nu se pot descurca.

Uite aici un pont: cumpără un dildo. E mai satisfăcător decât gunoiul pe care-l muţi de la Carrefour la ghena personală.

Apropo de carne... NU.

McDonald's, Pizza Hut, KFC, etc... Dacă ar vinde rahat (frumos ambalat! întotdeauna frumos ambalat!), tot ar fi pline.

Pline de rahat.

Ca toată planeta asta nenorocită şi fără noroc.


Buy Nothing Day: 29 noiembrie. Proiectie de film, atelier de serigrafie, free shop: vino cu lucruri de care nu mai ai nevoie si alege-ti altele care iti pot fi de folos. ora 17,00 Club Upload Str. Armeneasca Nr.36, Bucuresti>

E vorba de a gândi altfel, bineînţeles. Chestie de igienă spirituală.buy nothing day 2008


G.

12 comentarii:

krossfire spunea...
Nu e deloc noua initiativa (prima data am auzit-o pe un forum plin de canadieni acum doi ani) dar merge in perioada unei crize cauzate printre altele si de consumerism (unii ar zice ca ''numai de consumerism'' privind la nivel general).

Pe toti ne apuca poftele la un moment dat sau altul dar faptul ca mi-am cumparat o cutie de rahat turcesc la inceputul lunii e una. Daca-mi comandam cinspe sortimente si ma mai duceam sa caut si in hypermarketuri atunci contribuiam la incalzirea globala (prespun ca pe bune, dat fiindca rahatul contine amidon si praf de copt in cantitati maricele).
Apolliaire spunea...
io zic ca cel mai bine ne dezbracam, ne descaltamsi daca vrem ceva de mincare punem mina pe un ciomag simergem pe malul lacului asteptind sa treaca pestele sa-l izbim. sa ne deplasam pe jos, desculti, ca pina la urma se batatoreste talpa suficient si in general sa invinga cel mai musculos, ca sa urmam legile naturii.

lasind gluma la o parte, e intr-adevar stupid sa cumperi toate cacaturile, pe motiv ca iti fac viata mai usoara. poate ti-o fac, dar pe termen lung iti induc o stare de handicapare mult mai periculoasa. imi amintesc de o scena absolut epocala, prin '92 pe cind eram traducator pentru niste francezi, m-am dus sa-i iau de acasa. i-am gasit pe el crizat ca ea plinge si pe ea plingind de-i sarea camasain spinare. motivul era panica indusa de foame, pe care nu si-o putea potoli pentru ca se oprise curentul si nu puteau sa deschida o conserva pentru ca nu le mergea deschizatorul din perete.

mi-a fost mila de ei, dar nu le-am dat solutia.
Anonim spunea...
Vaiii, tu numai o data la cateva luni iti cumperi ceva? :-s
Asta e caz de sesizat Protectia Copilului. :P
Cristina
Anonim spunea...
@Apolliaire : de ce, mah?
Cristina
Valive spunea...
Cu criza asta chiar vom ajunge sa nu mai cumparam nimic, deci uite o campanie ca sa ne invatam cum e fara.
Anonim spunea...
sunt curioasa cum ai ajuns la concluzia k numai frigidele conduc SUV-uri...

din pacate sa o ai mica sau sa fii frigida sunt chestii anatomice...nu poti schimba asta...

nu cred k reusesti mare lucru cu genu asta de abordare.asa faceam si eu inainte, pana mi-am dat seama k nu ma faceam inteleasa.
acum..ma fac inteleasa dar oricum nu ma ia nimeni in seama!:))

azi nu voi cumpara nimik!:D
Maria spunea...
geo, vii la un dumpster diving cu mine?
zamolxis - adbusters spunea...
@krossfire: ai auzit-o de la canadieni fiindca a inceput in Vancouver in '92. exista si-un Montreal echo: Steal Something Day :)
mihai turcu spunea...
Ikea e pentru functionarii de sucursala sau pentru junior accountsi, nu pentru corporatistii adevarati, care aia mergem la Elvila/Mobexpert iar aia cu bani tind spre Rovere si alte chestii care suna italieneste. Gandeste-te ca daca iti cumperi de la Ikea trebuie sa-ti ansamblezi tu insuti mobila (nu mai zic caratul!!). Ce suntem noi, muncitori? S-o care si s-o ansambleze aia pe care ii platim! In rest, atata, ca rosiile din Romania noastra natala sunt storshite si cu gust nasol, nu sunt rotunde si proaspete ca alea din Turcia.
Anonim spunea...
Voi nu intelegeti nimic noi nu trebuie sa vanam pesti cu sulita ci Carucioare de la supermarket. carucioarele sunt o specie periculoasa a regnului animal capitalist si orice bun progresist trebuie sa se lupte cu hidosenia capitalista ,cu monstrul tehnologic si corporatist.
Corina A spunea...
Are mare dreptate, eu una am ceva cu persoanele care se plang ca-s grase dar le vezi la mc, asa incat, nu stiu ce este mai jenant.
Anonim spunea...
Interesant aleasa ilustratia, pacat ca n-ai folosit originalul...

Banksy e cel mai tare :)