vineri, 25 septembrie 2009

Protip

Teză: "Manelele nu sunt muzică".

Protip: Dacă nu poţi vorbi despre muzică ca aici, atunci nu poţi susţine nici teza de mai sus.

Bonus! Protip: Faptul că nu asculţi pop sau manele nu înseamnă că eşti calificat să categorizezi popul sau manelele ca nefiind muzică.


G.


4 comentarii:

Goye spunea...
Da maestre.

Da' nici cacofonia nu-i muzica!
krossfire spunea...
Atunci sa nu te aud ca mai critici publicitatea. Nu poti face analiza strategica, nu critici, right ?

Wrong, daca produsul mi se adreseaza, am dreptul sa-l critic si cataloghez. Cum manelele in mod normal nu mi se adreseaza, le ignor cu desavarsire dar cand cineva se apuca si face comparatii inutile, e dreptul meu sa-i dau peste bot. Sunt momentele alea placute cand cineva are un Guta pe telefon si e fenomenal de mandru si apoi incearca sa-ti demonstreze ca exista un fel de feeling, etc...

O pot face ca-n linkul tau fara probleme (la manele cel putin, ca daca ma pui sa numar cvintele dintr-un solo de Malmsteem merg si ma culc). Problema ar fi, qui prodest ? Unul care asculta manele in mod curent clar nu va spune : M-ai iluminat maestre cum nici jumatatea de ora de descifrat tampenii nu se mai intoarce inapoi in viata mea.
strelnikov spunea...
sa ma ia dracu daca pricep ce treaba are abilitatea critica a cuiva - cu gusturile muzicale.

anyway instinctu meu obisnuit e sa reverse the statements - deci zic:

teza: manelele SUNT muzica.

daca nu poti vorbi despre muzica - ca acolo - atunci nu poti sustine nici teza de mai sus.
albaidaq spunea...
Adica in caz ca nu pot matematiciza ceva, nu am voie sa resping. Au. S-ar spune, la prima vedere, ca esti un adorator prea mare al miscarii omului in cadrul exclusiv al logicii.

''Principiul cunoasterii este cunoasterea principiului.'' Pe aceasta a zis-o un matematician si logician. Anton Dumitriu. Nu crezi ca mi-este suficient sa stiu pe ce principiu se bazeaza manelele?

Si eu sunt ofticat de cat de multi afirma azi ca au o intuitie fenomenala, dar tu nu ai cunoastere a priori chiar deloc? De unde necesitatea analizei chimice a excrementelor pentru a justifica neingurgitarea? Nu, n-am spus ca manelele sunt fecale, am facut o paralela. Demonstreaza-mi ca este falsa. Insa, mi-e teama ca logica ta scartaie grav.